Moët slipper ny 3000-kroners vin

Vin og sprit-produsenten Moët Hennessy slipper en ny 3.000-kronersvin.

Når Möet Hennesy nå lanserer sin siste oppfinnelse, skjer det ikke på en klassisk vingård i Bordeaux, men på den franske ambassaden i Kina. Ao Yun, som rødvinen kalles, er nemlig produsert på 2.600 meter høyde i Adong, en av verdens mest avsidesliggende steder i Tibet. Vinen retter seg mot feinschmeckere verden over, og prislappen er satt til 300 euro, tilsvarende nesten 3000 kroner. Vingården produserer 24.000 flasker i året, men ambisjonen er å nå 50.000 i løpet av de nærmeste fem årene.- Vi hadde virkelig ikke prissatt vinen på dette nivået om vi ikke var sikre, eller om kritikerne rundt om i verden ikke hadde sagt at det var en eksepsjonell vin, sier Jean-Guillaume Prats, sjef for Moët Hennessys vindivisjon.For å komme seg til vingården kreves det en fire og en halv timers lang bilreise på landeveier fra nærmeste flyplass. Stedet er imidlertid et av få i Kina som egner seg for vindruedyrking da klimaet verken er for vått eller kaldt.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også