Ukens anbefaling: Sommerlig Sauvignon Blanc

Chile har mange spennende viner som både ganen og lommeboken har sans for.

Ukas rett passer best med syrlige, lyse øl eller friske, ungdommelige, hvite viner. Valget falt på en rimelig og vellaget vin av druen Sauvignon Blanc fra Casablanca i Chile.Chile har en lang og stolt vinhistorie som strekker seg tilbake til de spanske conquistadorene. Underveis har det vært en tydelig påvirkning fra fransk kultur og franske vintyper. De chilenske vinene er regnet for å være av god kvalitet til en overkommelig penge.Vinmarkene i Casablanca ligger langs Route 68, mellom hovedstaden Santiago og landets nest største by Valparaíso. Klimaet her er varmt og tørt, men kjølig luft fra Stillehavet sbidrar til at druene modner perfekt. Jordsmonnet er dominert av leire og sand. Regionen er mest kjent for sine elegante hvite viner av druene Sauvignon Blanc og Chardonnay.Ukas vin er laget av den velrennomerte økologiske produsenten Cono Sur, som lager vin i mange av Chiles ledende vinregioner. Cono Sur Sauvignon Blanc Reserva Especial 2014 (varenr 1049001, kr 124,90, butikkategori 5) har akkurat de egenskapene matretten behøver. Vinens aromabilde formelig speiler de mest fremtredende duftene i retten, med duft av asparges, grønne krydder, grapefrukt og et snev av sødmefull frukt.I munnen er vinen tørr, med fremtredende syre og intens fruktighet. Den matcher de karamelliserte kamskjellene og den fyldige suppen uten å dominere de fine nyansene i retten. Vinen fremstår som ungdommelig og vital og bør drikkes ung.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også