En ny studie viser at bøker kan brukes til å forutsi hvor mye du vil tjene i løpet av livet ditt. De som vokser opp i hjem der det er god tilgang på bøker tjener nemlig en femtedel mer i løpet av yrkeslivet sitt, viser den italienske studien, som er omtalt avEn stor andel av europeere som nå er over 50 år gamle vokste opp i hjem som hadde mindre enn én hylle med bøker som ikke var til skolebruk. Andelen bøker knyttes i studien direkte til hvor mye utbytte man fikk fra skolegangen sin, og hvor mye man tjener i løpet av livet.– Vi kan vise at avkastningen for utdannelse er mye lavere for de fra hjem uten bøker, enn for de heldige som hadde mer direkte tilgang til bøker, skriver forskerne bak studien.De personene som bodde i hjem med mer enn ti bøker da de var ti år gamle, tjente mer i løpet av yrkeslivet enn de som ikke hadde det. De som vokste opp i et hus fullt av bøker tjente 22 prosent mer i løpet av livet enn de som ikke gjorde det, skriver Forskning.no.