KjøpLogg inn

Fem badevettregler du bør kjenne

Ingen ting er bedre enn en kjølig dukkert i sommervarmen - men husk badevettreglene!

Publisert 29. juni 2016 kl. 10.33
Oppdatert 29. juni 2016 klokken 10.57
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 251 ord

Ferien er i gang, og for mange betyr det sol, strand og vann. Men før du hopper i havet, bør du kjenne disse badevettreglene, skriver Avisen.dk. 1. Lær deg å svømmeDet er kanskje opplagt, men det er ikke alle i landet vårt som har denne ferdigheten. Når du kan svømme, betyr det at du kan du redde både deg selv og andre fra å drukne. Velger du å gå i vannet selv om du ikke kan svømme, bør du finne et sted der du når ned med føttene og der vannforholdene er rolige. 2. Bad aldri aleneNår dere er flere kan dere holde øye med hverandre og reagere raskt hvis noe går galt. Det gir større sikkerhet for alle. Særlig om det er barn involvert. Unngå farlige leker i vannet og rop aldri om hjelp for moroskyld.3. Les vinden og vannetBruk øynene og sunn fornuft før du bader. Sjekk vannets dybde og strømforhold og hold øye med vindens retning.Ved fralandsvind driver gummibåter og luftmadrasser raskt til havs. Ved pålandsvind er det økt risiko for områder med sterke strømninger som drar deg utover. 4. Kjenn strandenEn ny strand kan være full av overraskelser som du ikke kan se ved første øyekast. Spør de lokale om strandens forhold, før du går i vannet. Les og følg strandens opplysningsskilt. 5. Ikke slipp barna av syneHold deg tett inntil badene barn så dere kan se og høre hverandre. Da kan du gripe inn om nødvendig. Selv større barn som svømmer godt, kan komme i vanskeligheter med strømmer og bølger.