Norske barn spiser mer sjokolade enn fisk

Norske barn spiser mer sjokolade og godteri enn fisk i løpet av en uke, viser undersøkelsen Ungkost.

Godteri tilsvarende en stor sjokoladeplate på 200 gram, men bare 160 gram fisk. Det er forholdet mellom inntaket av fisk og sjokolade i snitt per uke hos norske 9- og 13-åringer.Lene Frost Andersen, professor i ernæring ved Universitetet i Oslo, mener – ikke overraskende – at barn bør spise mer fisk enn godteri.Hun har ikke noen tro på den vedtatte oppfatningen at barn ikke liker fisk.– Det er feil, sier hun.– De likte kanskje ikke fisk før, da det var mye bein i den. Men nå vet barn nesten ikke hva en fisk med bein er, og du kan få mange lettvinte fiskeløsninger. Så jeg tror det er en gammel forestilling som henger i, dette at barn ikke liker fisk. Kanskje det er foreldrene som ikke liker det? spør hun.Hun tror det er mulig å snu trendenProsjekter rettet mot barnehager og skoler viser at barn gjerne spiser fisk, ifølge professoren, som presenterte undersøkelsen av norske 9-åringers og 13-åringers kosthold tirsdag. (NTB)


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker