Foto: scanpix

Så farlig er sjokolade egentlig

Hvor farlig er det egentlig å spise sjokolade? Kan du mumse det hver dag, eller må du løpe på treningssenteret hver gang du tar en bit?

Svaret på dette er sammensatt, det avhenger nemlig av hva slags sjokolade det er snakk om. Mørk sjokolade er bedre enn lys, og lys sjokolade er bedre enn hvit, skriver Sol.no.følge Matportalen, som drives av Helsedirektoratet, er det omtrent 550 kilokalorier i 100 gram melkesjokolade. Hvit sjokolade har enda litt mer fett enn melkesjokolade, og også flere kalorier.Ifølge postdoktor Mads Rosenkilde Larsen ved Københavns Universitet, kan kroppen håndtere svingninger i kaloriinntaket, og kan kompensere fint for én sjokolade. Det er når det blir en vane at det er et problem.Men si nå at du vil bli kvitt den ene sjokoladen for å være på den sikre siden. I hovedsak må du, ikke overraskende, trene.Så hvor mye trening tilsvarer 550 kilokalorier? Det kommer an på hvordan du trener og på vekten din. Heldigvis finnes det en fin kalkulator også på dette. En person på 70 kilo må gå i 70 minutter, mens en på 90 kilo trenger «bare» å gå i 45 minutter. Bytter du det ut med løping, er tallene respektive 45 og 35 minutter for å bli kvitt sjokoladen.Med andre ord er det neppe en krise med en sjokolade, men hold det til lørdagene, er rådet fra treningsekspert Yngvar Andersen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også