Hvem har vel ikke opplevd å være på en date som ble litt klein? Det er ikke så lett å unngå dette når man treffer et nytt menneske for første gang, og ikke aner hva man har til felles.På en date er det gjerne både forventninger og forhåpninger i luften, noe som kan bidra til å gjøre stemningen trykket, dersom det ikke klaffer. Noen opplever slike dater som så ubehagelige at de kanskje kvier seg for å møte nye mennesker.Heldigvis har ekspertene noen gode råd om hvordan du kan takle slike dater. Siril Jensen, som er sexologisk rådgiver, mener det er helt i orden å innrømme at man er litt nervøs. - Dersom du er helt ny i «gamet» er det ikke noe galt i å fortelle det også. Det er like greit å være ærlig om det og ikke late som om du er verdensmester dersom det ikke er tilfelle. Det blir raskt gjennomskuet dersom du later som, og det kan være ganske så pinlig, sier hun til . Videre forteller Jensen at det kan være viktig å skru ned forventningene dine i forkant av daten. - La vedkommende fremstå som seg selv uten at du allerede har satt han i boks, eller gitt han noen egenskaper du ønsker. Da blir det vanskelig hvis dette ikke innfris, og skuffelsen deretter. Møt opp med blanke ark og ta daten som den kommer.   Men som vi alle vet er det ikke nødvendigvis slik at det alltid klaffer. Da er det fint å vite hvordan man kan avslutte daten på en høflig måte. - Det er jo slik at kjemien ikke alltid er på plass. Dersom det rett og slett føles ubehagelig tidlig, anbefaler jeg deg å tenke over hva du bestiller. Ikke bestill mat, kanskje kun en drikke. Jeg synes alltid det er best å være ærlig, så si det på en måte at det var hyggelig å møtes, men at du nok ikke er i interessert i å møtes igjen.