Derfor legger du på deg av glutenfri mat

Produktene inneholder mer sukker og mindre fiber.

Glutenfri mat har aldri vært så populært som nå, skriver Dagbladet.Men har du ikke en diagnose om at du ikke tåler gluten eller har cøliaki, gir det ingen helsegevinst. Therese Mathiesen, klinisk ernæringsfysiolog og phd-stipendiat ved Norges idrettshøgskole, mener derfor det er helt unødvendig å spise glutenfritt hvis du ikke har en diagnose.- Veldig mange har inntrykk av at ved å kutte ut gluten, så får de bedre helse og går ned i vekt. Men det er feil, sier hun.Snarer tvert i mot, kan være resultatet av å spise mye glutenfritt. Disse produktene inneholder ofte lite proteiner og mer sukker enn tilsvarende produkter med gluten.- Du får et produkt som metter dårlig, kan ha flere kalorier fordi det er mindre fiber, mer sukker og ofte mindre mineraler. Derfor kan du risikere å spise mer, sier hun.Ernæringsfysiologen mener også du bør passe deg for de ferdiglagede glutenfrie rettene.- De ferdiglagde er fattige på kostfiber som gir en metthetsfølelse, sier Mathiesen til Dagbladet.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også