Hektisk sommer for Redningsselskapet

Hittil i sommer har Redningsselskapet hatt en markant økning i antall oppdrag, sammenlignet med fjoråret.

Bare i helgen hadde Redningsselskapet hele 109 Search and Rescue-oppdrag. I tillegg kommer de mange assistentoppdragene. Det har med andre ord vært en usedvanlig travel helg for Redningsselskapet.I juni hadde redningsskøytene 120 flere oppdrag enn samme måned i fjor. Også juli har vært travlere enn vanlig, opplyser Redningsselskapet i en pressemelding.Et av de større oppdragene i helgen var charterbåten M/S Johanna som svingte inn i en fjellvegg i Oslofjorden og begynte å ta inn vann lørdag kveld. – Juli har så langt vært en travel periode for våre fartøy, og i helgen har det vært ekstra hektisk, over hele landet. Spennvidden er stor, fra søk etter savnede til rene assistanseoppdrag. Heldigvis har de mest alvorlige ulykkene foreløpig uteblitt i juli, og vi håper den trenden holder seg, sier Thomas Skarstad, maritim leder i Redningsselskapet.Råd fra Redningsselskapet• Vær edru når du fører båt – både for din egen og andres sikkerhet. En edru båtfører er en skjerpet båtfører. • Ta en kameratsjekk før dere legger fra kai. Husk vest, mobil i vanntett etui og gjerne VHF. Bry dere om hverandre. • Vis hensyn til alle på sjøen, og avpass farten etter omgivelsene. Husk at krappe bølger kan velte en myk trafikant i kajakk! • Lytt til erfarne båtfolk. De deler gjerne av sin kunnskap. • Husk at det er lurt å planlegge seilasen på forhånd, så slipper du forhåpentligvis å treffe skjær i sjøen. En godt planlagt seilas er både tryggere og hyggeligere for alle om bord. • Det er ALDRI flaut å be om hjelp. Redningsskøytene er der for deg! Får du problemer med båt eller utstyr, så ring Redningsselskapets servicetelefon for båtfolk: 02 016.• Har du sjekket at utstyret om bord er i orden? En godt vedlikeholdt båt er en trygg båt.• Sjekk ALLTID værmeldingen før du legger ut. • Vit alltid hvor du er på sjøen! Ikke stol blindt på kartplotteren. Følg med på omgivelsene rundt deg også.• Avpass farten etter forholdene både dag og natt. Og husk å slå på lanterner når det skumrer!• Hvis du ikke flyter bedre enn barna dine, så bruker du vel redningsvest?