«Kors på halsen» får mye oppmerksomhet

Røde Kors sin hjelpetelefon «Kors på halsen» har fått over 1.700 henvendelser hittil i sommer. 

Foto: Scanpix
Kultur

I fjor hadde de 1.800 besvarte henvendelser gjennom hele sommeren.– Dette er ganske mye, og ferien er jo ennå ikke ferdig, sier daglig leder Nelli Kongshaug for hjelpetelefonen.Han forteller at de som tar kontakt med «Kors på halsen» om sommeren ofte ringer flere ganger og ønsker gjerne å snakke mye. De fleste henvendelsene handler om kroppen.– Helseapparatet har stengt om sommeren, og dermed er kanskje vi de eneste ungdommen har å benytte seg av, sier den daglige lederen.Ungdommer som ringer inn har også spørsmål knyttet til psykisk helse, ensomhet og vonde følelser.«Kors på halsen» svarer på henvendelser både over telefon, mail og chat. (©NTB)

røde kors
hjelpetelefon
kors på halsen
Nyheter
Kultur