Pene damer er farlig for helsa

Vakre kvinner øker det stresshormonet, viser studie.

Kultur

"If looks could kill", heter det. Og selv om det er et stykke fra sannheten, viser en ny studie at det nok er noe ved dette ordtaket, melder Side3.no.Fem minutter sammen med en vakker kvinne øker nemlig kortisolnivået, kroppens eget stresshormon, ifølge forskere ved universitetet i Valencia. Studien gikk ut på at 84 mannlige studenter ble bedt om å sitte i et rom og løse Sudoku. To fremmede, en mann og en kvinne, var også tilstede i rommet. Når den kvinnelige personen reiste seg og gikk, skjedde det ingen ting, men da mannen gikk og studenten og kvinnen ble alene i rommet, økte kortisolnivået til studentene.Denne stresseffekten ble enda større når mannen anså kvinnen å være langt over hans eget nivå. Kortisol kan ha en positiv effekt i små doser, men ved kronisk økt kortisol-nivå øker det risikoen ved tilstander som diabetes, hjertelidelser og til og med impotens.

helse
Nyheter
Kultur