Fotballspiller Cristiano Ronaldo - Foto: AP

Santos lar ikke Ronaldo forsvinne igjen

Portugals landslagssjef Fernando Santos fikk være Cristiano Ronaldos trener i bare to måneder i 2003. Denne gang akter han ikke å gi slipp på ham så lett.

– Jeg trente ham i Sporting Lisboa for 13-14 år siden, men det varte ikke så lenge. Han spilte da vi innviet Estadio Alvalade med kamp mot Manchester United, og så forsvant han til dem og kom aldri tilbake, sa Santos lørdag.Santos fikk dermed være 18-åringens trener i bare to måneder. Nå er Ronaldo hans kaptein i landslaget, og det samarbeidet har ført Portugal til EM-finale.Landslagssjefen avfeide antydningen om at Ronaldo vil slutte på landslaget om han endelig vinner en tittel med Portugal.– Han skal spille for landslaget i seks, sju, ti år til. Finalen blir iallfall ikke hans siste landskamp, sa han om superstjernen som nå er 31 år.Født vinner– Han har alltid vært mentalt sterk, en født vinner. Og så vil han alltid bli bedre, han vil bli mer og mer perfekt. Siden jeg ble landslagssjef har jeg sett hvordan han jobber for å bli bedre, og han blir sint på seg selv når ting ikke går hans vei.Klubb- og landslagskamerat Pepe skrøt også av Ronaldo lørdag.– Jeg er privilegert som får trene og spille med en så forbløffende person og fotballspiller. Uansett hva folk måtte si er Cristiano en lagspiller. Han er veldig viktig for landslaget, for fotballen, og et eksempel for alle, sa han.Santos skrøt også av Ronaldos egenskaper som lagkaptein.– Det er blitt åpenbart for alle nå, og det er et resultat av hans vilje til å bli bedre på alle områder.Det verden trengerSantos hyllet også Ronaldo for at han har invitert enken til den italienske landslagsspilleren Stefano Borgonovo til finalen. Borgonovo døde i 2013 av amyotrofisk lateralsklerose, bedre kjent som Lou Gehrigs sykdom etter den amerikanske baseballspilleren som døde av den i 1941.Ronaldo er også bidragsyter til stiftelsen Borgonovos enke Chantal har etablert i Stefanos navn.– Det er en solidaritetsgest, en uegennyttig handling som bør gjentas igjen og igjen millioner av ganger. Det er slikt verden trenger, sa Santos.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også