Disse bestselgerne er nordmenns feriefavoritter i år

Når nordmenn kjøper bøker til sommerferien, foretrekker vi romantikk, erotikk og krim.

Foto: Scanpix
Kultur

Jojo Moyes topper bestselgerlisten for juni med boken «Etter deg». To plasser lenger ned ligger «Et helt halvt år», også av Moyes, slik den gjorde i juni i fjor. Året før det inntok «Et helt halvt år» både første- og andreplassen på listen, i to forskjellige utgaver.Forlaget Bastion sier de har solgt 1,1 millioner eksemplarer av den populære forfatterens bøker, skriver Dagens Næringsliv.– Hun er et fenomen verden over. Bøkene er lettleste og morsomme, men også av høy kvalitet. Selv om hun er kommersiell, får hun også gode skussmål av anmeldere. Hun er banebrytende i sjangeren, sier forlagssjef Anja Marheim.Førsteamanuensis Cecilie Naper på Høgskolen i Oslo og Akershus forsker på litteratursosiologi og litteraturpolitikk. Hun er ikke overrasket over at det er mye krim og romantikk på bestselgerlistene. Hun mener bestselgerfokuset i bransjen har økt, særlig etter at den tradisjonelle bransjeavtalen ble sagt opp i 1997.– Etter 1997 begynte bestselgerfokuset å ta over bransjen, og har nådd en foreløpig topp i 2016. Nå leser vi stadig mer krim og såkalt løkkeskriftlitteratur, sier hun og viser da til bøker med tittel i løkkeskrift, gjerne med duse farger og romantisk innhold – som ofte rettes mot det kvinnelige publikum. (©NTB)

bok
jojo moyes
et helt halvt år
etter deg
Nyheter
Kultur