Donald Trump reiser allerede som en president

Donald Trump reiser allerede som en president, i sin Boeing 757. Kapteinen omtaler flyet som en Ferrari i luften.

Kultur

Donald Trumps Boeing 757-757-2J4ER kan frakte 239 passasjerer, men er luksuriøst innredet for 43 personer.En Discovery-dokumentar viser flyet og ikke minst hvor mye jobb det er å holde vedlike og klargjøre en slik maskin. Og mannskap og kaptein må se til at alt er 100 prosent - ned til hver minst detalj.Donald Trump foteller blant annet i dokumentaren at han har mange forretningsmøter i flyet og ofte tar med 25 - 30 personer.- Jeg har tatt det til det ekstreme, med en 757, men det kan være et helt avgjørende redskap for business, sier han blant annet.Trump kjøpte flyet i 2011 av medgründer i Microsoft, Paul Allen, som eide flyet fra 1995. Selve flyet er imidlertid bygget i 1991 og er følgelig 25 år gammelt.Flyet er fullstendig restaurert og oppgradert - til det ekstreme - og fremstår som flunkende nytt, der en rekke detaljer også er gullforgylte.

Ifølge Aviationcv.com er flyet det 8. dyreste privatflyet i verden, med en anslått verdi på 100 millioner dollar, tilsvarende 847 millioner kroner.Med sine Rolls-Royce RB211 motorer er det sagt å skulle være blant de aller raskeste flyene, i hvert fall i denne størrelsen, med en toppfart på over 500 miles, tilsvarende 805 km/t.Men det er ikke gratis å holde et slikt fly, og en time i luften koster 10.800 dollar, tilsvarende rundt 91.500 kroner.

donald trump
boeing
privatfly
valgkamp
Nyheter
Kultur