Märtha Louise og Ari skilles

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn skilles etter 14 års ekteskap, opplyser Kongehuset. Paret har tre døtre.

Foto: Scanpix
Kultur

Prinsesse Märtha Louise er nummer fire i arverekken til den norske tronen. De to giftet seg 24. mai 2002 i Nidarosdomen.Sammen har de barna Maud Angelica Behn, Leah Isadora Behn og Emma Tallulah Behn. Foreldrene vil ha delt omsorg, og barna fortsetter på sine skoler.– Livet går ikke på skinner. Det har både Ari og jeg erfart. Men aller tydeligst blir det nå, når livet har gjort noen krumspring vi aldri hadde sett for oss. I disse dager går nemlig vi to fra hverandre. Vi avslutter ekteskapet, men forblir sammen i foreldreskapet, sier Märtha Louise i en pressemelding .– Prøvd over lang tidPrinsessen forteller at de to over lang tid har gjort et forsøk på å redde ekteskapet, men at de har vokst for langt fra hverandre til at dette er mulig. Hun sier videre at de ber om ro i en sårbar prosess.– Det er usigelig trist for oss begge å oppdage at veien videre ikke går sammen på den måten den pleide. Vi har som så mange andre vokst fra hverandre – til steder vi ikke lenger møtes som vi gjorde før. Det er forferdelig å oppleve at det ikke er noe mer vi kan gjøre. At vi har prøvd alt over lang tid, og at vi likevel ikke kan møtes der vi gjorde før, gjør det umulig for oss å fortsette, sier prinsessen videre.Blir i LommedalenMärtha Louise forteller videre at de vil bevare vennskapet. Prinsessen blir boende i Lommedalen, mens Ari Behn vil bosette seg i barnas nærområde, opplyser Kongehuset.– Vi føler skyld fordi vi ikke lenger klarer å skape den trygge felleshavnen sammen som barna våre fortjener. Men vi håper og tror at vi skal klare å holde fast på vennskapet gjennom det som nå ligger foran oss.Vi ber om og håper at vi får ro i denne sårbare prosessen. Barna trenger tid til å fordøye, sørge og finne nytt fotfeste – hver og en for seg. Vi er bare mennesker vi òg, avslutter hun.Vondt og trist– Det er mange som berøres når et ekteskap går i oppløsning. Det er vondt og trist – også for oss som står rundt, sier kongen og dronningen i en kommentar til nyheten om at prinsesse Märtha og Ari Behn skal skilles etter 14 års ekteskap.– Vi er glade i Ari og er takknemlige for alt vi som familie har opplevd sammen. Vi vil ha et godt forhold til Ari også i fremtiden, sier kongeparet i en pressemelding som ble sendt ut fredag ettermiddag.(©NTB)

kongehuset
kongefamilien
ari behn
märtha louise
kongen
dronningen
kong harald
dronning sonja
Nyheter
Kultur