Treningskonseptet Barry’s Bootcamp ble skapt i 1998 i Los Angeles og treningsformen ble raskt populær blant kjendisene i Hollywood, skriver DN.Avisen skriver at blant annet skal realitystjernen Kim Kardashian, popartisten Britney Spears og skuespiller Jake Gyllenhaal være noen av dem som er observert på timene.I Norge er det Line Herland og Tage Flugheim som har rettighetene til konseptet. De ble selv hektet på Barry’s-konseptet etter å ha blitt introdusert for treningsformen av venner under et opphold i statene. Da drev de egentlig et «vanlig» trenings­senter i Bergen, skriver DN.– Vi elsket det enkle med styrketrening og intervaller. Den dempede belysningen og nattklubbstemningen gjorde det unikt, sier Flugheim til avisen.Ifølge Herland var det «veldig tilfeldig» at de fikk muligheten til å starte bootcampen i Norge. Nå fem år etter går deres første senter med overskudd. Ifølge DN var den totale omsetningen for alle Barry's Bootcamp-sentrene i Norge nær 18 millioner kroner. Herland og Fluge har et senter i Bergen, Fana og Oslo - og kommer i Sandvika over nyttår. Avisen skriver at Bergen-senteret foreløpig er det eneste som går i pluss, med et resultat før skatt på 1,5 millioner kroner i fjor.