Derfor er menn så opptatt av pupper

Er du mann kan det være vanskelig å ta blikket vekk fra en dyp utringning.

Menn har en tendens til å feste blikket litt lenger sørover enn kvinner ofte trives med. Hvorfor er det slik, spør forskning.no.En reklameJes Søe Pedersen, evolusjonsbiolog ved Senter for sosial evolusjon ved Københavns Universitet mener den evolusjonære bakgrunnen for mennenes atferd er ganske interessant, sett med en biologs briller.- Mennesket er et klart unntak på dette området. Det er nemlig ingen andre dyr hvor de kjønnsmodne hunnene har bryster hele tiden – selv når de ikke har diende unger, sier Pedersen, ifølge nettstedet.Pedersen forklarer at bryster sannsynligvis er utviklet som en slags reklame, blant annet for å vise at kvinnen er kjønnsmoden, ikke kun for å kunne amme.- Andre dyr kan lukte seg frem til om hunnen er tilgjengelig. Men menneskekvinner kommer ikke i brunst – og man kan ikke lukte frem seg til om en kvinne har eggløsning. Derfor må kvinner vise at de er kjønnsmodne på andre måter, forklarer Pedersen, ifølge forskning.no.NøkkelstimuliProfessor i sosial- og personlighetspsykologi ved Aarhus Universitet, Henrik Høgh-Olesen, mener bryster er en seksuell nøkkelstimulus.- Vi har utviklet en spesiell sensibilitet i forhold til spesielle stimuli, og alle arter har nøkkelstimuli som de er programmert til å reagere særlig sterkt på. Når disse er til stede, dominerer de synsfeltet, og andre stimuli havner i bakgrunnen. Bryster er en seksuell nøkkelstimulus, og derfor reagerer vi særlig sterkt, sier professoren, ifølge nettstedet.