Disse har høyere risiko for søvnproblemer

Har du uregelmessig arbeidstid, er risikoen høyere. Her får du gode råd.

Musikere, sykepleiere, nordsjøarbeidere og andre med uregelmessig arbeidstid har høyere risiko for søvnproblemer enn andre, skriver Dagbladet. Avisen viser til fersk søvnstudie publisert i Behavioral Sleep Medicine hvor 1607 medlemmer i Musikernes Fellesorganisasjon har deltatt.- Vi vet fra mange studier at forstyrret døgnrytme, nattarbeid, skiftarbeid, mye overtidsarbeid etc. er ugunstig for nattesøvnen. Men som studien peker på, er det få undersøkelser blant musikere, og det er derfor flott at det gjøres slike studier, sier professor ved UiB og leder for nasjonalt kompetansesenter for søvnsykdommer (Sovno) Bjørn Bjorvatn til avisen.Dagbladet har listet opp følgende råd til bedre søvn:

  • Stå opp til samme tid hver morgen
  • Unngå koffein og begrens alkoholinntaket før leggetid
  • Rydd opp i tankemønsteret og bekymringer før du legger deg
  • Soverommet bør være mørk og svalt
  • Et fast leggerituale kan gjøre det lettere å komme i søvnmodus