Gjorde impulskjøp til 4,5 mrd.

Den saudiarabiske kronprinsen kjøpte yacht av russisk milliardær.

FILE- In this Monday, May 14, 2012 file photo, Prince Mohammed bin Salman waits for Gulf Arab leaders ahead of the opening of Gulf Cooperation Council, as known as GCC summit, in Riyadh, Saudi Arabia. King Salman announced the approval for the "Vision 2030" plan in a short televised announcement on Monday in which he called on Saudis to work together ensure its success. (AP Photo/Hassan Ammar, File) Hassan Ammar

Mens landet måtte håndtere enorme budsjettkutt, brukte den saudiarabiske kronprinsen, Mohammed bin Salman, i fjor sommer 4,48 milliarder kroner på den 440 fot (134 meter) lange Yachten «Serene», skriver Dagbladet.Yachten, som ble bygget på bestilling av den russiske vodka-milliardæren Yuri Shefler, lå fortøyd utenfor kysten av syd-Frankrike da bin Salman fikk øye på den i august 2015. Kun få timer senere bladde ifølge The New York Times bin Salman opp 500 millioner euro, tilsvarende 4,48 milliarder kroner, for yachten. Samtidig ble innbyggerne i Saudi-Arabia rammet av oljekrisen, skriver Dagbladet. For et land hvis 73 prosent av inntekter i 2015 kom fra oljesalg, gjorde det dramatiske oljeprisfallet vondt. I 2014 var ett fat olje verdt over 110 dollar. To år senere var prisen under 30 dollar, skriver avisen.Yachten ble bygget ved Fincantieri-verftet og kostet 330 millioner euro i 2011. Ifølge Wikipedia leide Bill Gates yachten sommeren 2014 for 5 millioner dollar dagen.Ifølge Forbes er Shefler , som eier S.P.I. Group, god for 2,1 milliarder dollar. Og kilden til rikdommen skal være produksjon og salg av 380 ulike merker alkohol i 160 land.Google-bilder av «Serene»