Kan forlenge livet med syv år

Gåing kan forhindre høyt blodtrykk, kolesterol, depresjon og diabetes.

Og det er ikke så mye som skal til, ifølge VG. Avisen skriver at så lite som en halv time moderat gange om dagen kan redusere risikoen for et dødelig hjerteinfarkt, ifølge en finsk forskningsrapport publisert i høst. Tidligere i år konkluderte en annen studie med at det å gå er like bra som løping når det gjelder å redusere høyt blodtrykk og kolesterol, samt bekjempelse av hjertelidelser. Videre viser forskning at gåing kan beskytte kroppen mot diabetes type 2, artritt, depresjon, hukommelsestap og til og med Alzheimers. I den ferskeste undersøkelsen, presentert på kongressen til European Society of Cadiology, konkluderte de finske forskerne med at bare 25 minutters rask gange om dagen kan gjøre at man lever så mye som syv år lenger.