- Kjempesalg på Johaug-nettbutikken

All PR er god PR?

Salget av Johaug-produkter nådde en ny helgetopp i kjølvannet av dopingsaken rundt langrennsstjernen. Etter at nyheten om Therese Johaugs positive dopingprøve ble kjent sist onsdag, har salget av varer tilknyttet 28-åringens varemerke hatt en voldsom økning, melder NRK.– Vi hadde et kjempesalg på Johaug-nettbutikken i helgen. Det er faktisk den beste helgen vi har hatt noensinne, sier Øystein Bråta til kanalen.Han er nordisk direktør i Active Brands, eieren av varemerket Johaug.Professor i markedsføring ved NHH, Tor W. Andreassen, er ikke overrasket over at salget fra Johaug-nettsiden har økt.– Folk setter veldig pris på Johaug og viser det i form av en støtteerklæring ved å kjøpe hennes produkter. I tillegg har saken gitt en eksponering av henne og hennes merkenavn, som gjør at folk finner fram til hennes hjemmeside og av den grunn også kjøper det de måtte finne der, sier han.Dersom Johaug skulle bli dømt for dopingbruk, tror han pilene vil gå motsatt vei.– Da vil det få motsatt effekt. Folk vil ta avstand og vise det gjennom at de ikke kjøper hennes produkter. Merkenavnet hennes vil få en skikkelig nedtur, og det vil merkes betydelig, sier han. (©NTB)