- Kjør som en kvinne

Kvinners kjøremønster er langt tryggere enn menns.

Den svenske versjonen av Trygg Trafikk, NTF, og dekkprodusenten Hankook er ute med kampanjen «Kjør som en kvinne». Bakgrunnen er at menn, og spesielt yngre menn i alderen 18-25 år, er overrepresentert i ulykkesstatistikken på svenske veier.Menn er ikke like sikre bilførere som kvinner. Menn tar mer risiko og kjører med mindre marginer, viser undersøkelse, ifølge pressemelding.- Vi har identifisert kjøremønster som viktigste risikofaktor på svenske veier. Det første resultatet av vårt samarbeid er derfor at vi sammen går ut og oppfordrer alle bilister til å kjøre som en kvinne, da statistikken viser at kvinners kjøremønster er mye sikrere enn menns. Type bil og dekk spiller liten rolle, dersom kjøremønsteret er risikabelt, sier Christine Silfversparre, markedssjef i Hankook Tire Sverige og Marie Nordén generalsekretær i NTF, ifølge meldingen.