Nei, det er IKKE slik du skjuler tynn hårvekst

Det er ikke alle som vet hvordan man skjuler tynn hårvekst. Ikke gjør som Donald Trump dersom manken begynner å minke.

Kultur

- I de fleste tilfeller skyldes mannlig håravfall arvelige forhold. Dette kalles androgen alopeci, forteller Cathrine Wallgren, markedssjef i frisørkjedene Headmasters og HairShop til klikk.no.- Stress er også en vanlig grunn til at menn opplever hårtap utover det vanlige. Normalt mister vi cirka 75 - 100 hårstrå per dag, fortsetter Wallgren.Andre grunner til håravfall kan ifølge markedssjefen være helse, miljø, medisiner og dårlig kosthold, skriver nettstedet.Det første du bør gjøre, dersom manken begynner å minke, er å finne årsaken. Wallgren anbefaler også å klippe håret, da kort hår ser mye bedre ut når håret ikke er like tykt som det en gang var.Markedssjefen har ifølge klikk.no flere tips til deg som sliter med tynn hårvekst:

  • Ikke bruk for mye styling. Bruk en saltvannspray i vått hår for tekstur. Da trenger du ikke bruke så mye voks eller paste for å få frisyren til å holde hele dagen. Fordel stylingen godt i hele håret, ikke bare i front.
  • Ønsker du å skjule månen eller viken kan du prøve "L'Orèal Hair Touch UP". Det er en spray som kommer i tre forskjellige nyanser som du sprayer på områdene du ønsker å skjule. En slik spray vaskes lett ut i dusjen.
  • En annen serie som er veldig fin for hårtap er "Nioxin". Det er en serie som i over 25 år har rettet seg mot menn og kvinner som opplever håravfall. Produktene renser opp hodebunnen, gir bedre miljø i hodebunnen og får hvert enkelt hårstrå til å føles fyldigere. Få hjelp av din frisør til å finne riktig kombinasjon til deg.

hår
frisør
mann
Nyheter
Kultur