Trimmen som gjør deg smartere

Det er bare én aktivitet som holder hukommelsen vår på topp.

Foto: Scanpix
Kultur

Kondisjonstrening får deg til å tenke raskere, tåle stress bedre og øke kreativiteten og prestasjonsevnen, skriver det svenske Arbetarskydd.- Du blir ganske enkelt smartere, sier den svenske psykiateren Anders Hansen til nettstedet.En mengde forskningsstudier viser ifølge nettstedet at bevegelse forbedrer koblingene mellom de ulike delene av hjernen.  - Dette er blytung forskning, ikke kvakksalveri, understreker Hansen, som har skrevet boken Hjärnstark.Ett viktig funn er at fysisk aktivitet lærer kroppen til å ikke reagere så sterkt på stress.- Enkelt fortalt fungerer hjernen bedre fordi kondisjonstreningen gir den økt blodtilførsel, sier Hansen, ifølge Arbetarskydd.Forskerne mener at en spasertur øker blodtilførselen med 20 prosent. Det fører til at hukommelsen blir bedre. Fysisk aktivitet minsker risikoen for demens med 40 prosent.

jobb
Trening
Nyheter
Kultur