Kilopris på over 4000 kr. - så mye koster godteriet

Kiosker og dagligvarekjeder skjuler rådyr kilopris på godteriet, uten å bryte loven. Forbrukerrådet oppfordrer til å merke alle kioskvarer med kilopris.

Publisert 4. nov. 2016 kl. 09.13
Oppdatert 4. nov. 2016 klokken 09.30
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 193 ord

I VGs prisoversikt koster godteriet alt fra 517 kroner til over 4000 kroner kiloen. På toppen finner vi den lille esken med mikropastillene Frisk, som kun veier 5,7 gram. Handler du pastillene hos Narvesen til 23 kroner, er kiloprisen 4035,08 kroner, skriver avisen.En pakke med tyggegummien Extra, som veier 14 gram, koster 20 kroner i flere kiosker. Det gir en kilopris på 1428,57 kroner. En badeball Brynhild (kjærlighet på pinne red. anm.) har en kilopris på 727,27 kroner, mens en Fox sitronkaramell har en kilopris på 551,72 kroner.- Selv om butikkene ikke er pålagt å oppgi kilopris på pakninger under 50 gram, så oppfordrer vi dem til å gjøre det, sier Gunstein Instefjord, fagdirektør mat og handel i Forbrukerrådet til VG.Narvesen svarer med følgende:- Vi jobber hele tiden for å ha konkurransedyktige priser, men prisnivået er som kjent noe høyere i kiosk, blant annet på grunn av kostbare lokasjoner og lange åpningstider. Prisen på en vare påvirkes også av kostnader til produksjon, frakt og ikke minst emballasje, noe som også gjelder for produkter i små forpakninger, skriver Ida Håvik i Reitan Convenience, som står bak Narvesen og 7-Eleven, i en epost til avisen.