Høyfettdiett - gikk ned 12 kilo i snitt

Ny forskning tyder på at mye mettet fett i kosten er mindre helseskadelig enn det som har blitt hevdet.

- Mange har trodd at et høyt inntak av fett i seg selv gir økt vekt og økt helserisiko. Men funnene våre viser noe annet. Fettrisikoen er overvurdert, sier Simon Nitter Dankel, som har utført studien til VG.Han er førsteamanuensis i forskergruppen ved KG Jebsen senter for diabetesforskning, Klinisk Institutt 2, Universitetet i Bergen og Haukeland Universitetssykehus.- Resultatene motsier at en høy andel av fett, og spesielt mettet fett i kosten i seg selv, er helseskadelig. De tyder heller på at matkvaliteten og det totale kostholdsmønsteret har overordnet betydning, sier stipendiat Vivian Veum, som tar doktorgrad på studien.Deltakerne i studien gikk ifølge avisen ned 12 kilo i gjennomsnitt i løpet av tre måneder, ti kilo kroppsfett. Dette på tross av at det gjennomsnittlige energiinntaket kun var moderat redusert.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også