Dronningen av Valpolicella synger solo

Kultur

Corvina er dronningen av de tre blå hoveddruene i Valpolicella, og innehar tronplassen i alt fra lette og saftige valpolicellaer til kraftig amarone og sødmefull recioto.Sammen med vinmaker Daniele Accordini har Christopher Moestue utviklet Domìni Veneti Corvina med ett mål for øyet – å la corvina-druen få vise frem sin personlighet og egenart, slik at den kan få skinne alene i all sin prakt.- Domìni Veneti Corvina er et perfekt alternativ til deg som er lei av de sukkerjusterte vinene i polhyllene, og heller vil ha en ekte og ærlig vin fra Veneto, forteller Christopher Moestue.Selv om corvina-druene som er brukt i denne vinen kommer fra hjertet av Valpolicella, må en vin i henhold til regelverket bestå av flere lokale druer for at den skal få DOC-klassifisering.Corvina kan maksimalt utgjøre 75 prosent av blenden – og ettersom Corvina BiB utelukkende er laget på corvina, deklassifiseres den dermed til en Rosso Veneto.Corvina er en hjemmekjær drue som drives best i tørre, solrike Valpolicella – ellers i verden er det bare i Argentina og Australia man har greid å få til gode resultater med denne druen.Det italienske ordet "corvina" betyr "liten kråke"Domìni Veneti Corvina BiB 2015 har en klar rubinrød farge med blåskjær og granateplerøde toner, og duft av kirsebær, moreller, bjørnebær, jordbær og blå plommer med toner av fioler, sort pepper, vanilje og grønne urter.Vinen er ren og frisk med en myk og rund munnfølelse, lette tanniner og en saftig smak av ferske mørke kirsebær og urter. Du kan også kjenne et hint av mandler. Corvina BiB har en lang og krydret finish.

Vinen er perfekt til italiensk mat som lasagne, spaghetti bolognese eller pizza med spekepølse, eller til forretter som for eksempel en steinsoppsuppe.Med sin bløte munnølelse og flotte frukt kan du også nyte den til fisk, som for eksempel kveite med bacon og rødvinssaus.Den passer også når du bare vil kose deg med et glass foran peisen.Domìni Veneti Corvina BiB 2015 er tilgjengelig i kategori 6 i Vinmonopolets basisutvalg, og har en pris på 419 kroner (300 cl).Tilgjengelighet: Basisutvalget (kategori 6)Alkoholinnhold: 13 %Pris: 419 kroner (300 cl)Vinmonopol-nummer: 6842606

vin
mat og drikke
Nyheter
Kultur