<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Amsterdam bekjemper fedme med vann og søvn

Amsterdam har innført et omfattende og bredt program i kampen mot overvekt. Antallet overvektige barn har falt med tolv prosent de siste årene. 

Publisert 16. apr. 2017 kl. 08.33
Oppdatert 16. apr. 2017 klokken 08.35
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 153 ord
Foto: Scanpix

Den nederlandske byen har landets høyeste andel av overvektige, skriver The Guardian. En femdel av barna i byen sliter med overvekt og er i fare for fremtidige helseproblemer, men Amsterdam ser nå fremgang med det nye programmet.Tiltakene går blant annet på å fremsnakke vann som tørstedrikk, aktiviteter etter skolen og nekte Coca-Cola og McDonalds å sponse arrangementer.– Alle barn må ha med vann eller melk til skolen, og ikke juice, forteller koordinator og gymlærer Wilbert Sawat ved grunnskolen De Achtsprong til avisen.Fedmeprogrammet fikk enstemmig støtte av byens politikere. Eric van der Burg, viseordfører for helse og sport, står bak programmet. Det er han som kjører den harde linjen for reklame på sportsarrangementer, og han legger til at en del av programmet ofte blir oversett i kampen mot fedme.– Det er veldig viktig med nok søvn. Ingen vet det.Andre tiltak er sunnere mat i heimkunnskapen og subsidierte medlemskap på treningssentre for familier med lav inntekt.(©NTB)