- Doper seg i jakten på sommerkroppen

Politiet mener ønsket om den perfekte sommerkroppen er grunnen til at mange menn bruker anabole steroider. 

Det siste halve året er 30 medlemmer i de store treningskjedene i Kristiansand tatt for doping, skriver Fædrelandsvennen. Alle er menn, mellom 19 og 43 år, som er tatt i en omfattende aksjon Agder-politiet har hatt mot treningssentrene det siste halvåret.- Dette er vanlige menn fra alle samfunnslag. De bruker doping som en snarvei til å få sommerkroppen 2017, sier Håkon Storesund, leder av narkotikaavsnittet ved Kristiansand politistasjon.I aksjonen har politiet beslaglagt sprøyter med anabole steroider. Bruk av anabole steroider kan ha store skadevirkninger, både fysisk og psykisk: Alvorlige depresjoner, veldig høyt aggresjonsnivå og problemer med å få barn.Jahn Olav Marum, daglig leder på Spicheren, Sørlandets største treningssenter, bekrefter politiets opplysninger om endret bruk.- Det har endret seg mye de siste årene. Tidligere var dette nok i hovedsak et problem i kroppsbygger- og styrkeløftermiljøet, sier han.- Nå tas preparatene i helt andre sammenhenger, både for å bli slankere, for å tåle mer trening og for å få mer definert muskulatur, og ikke nødvendigvis mer muskelvolum, sier Marum.