Legendetrio som fort kan doble seg i verdi

Klokkeinvesteringer er i vinden, og i år returnerer flere klassikere som virkelig kan kaste av seg dersom man vil selge dem videre.

- De senere årene har klokker blitt mye mer et investeringsobjekt enn det var før i tiden da det rett og slett var en tidsviser, sier Kai Kolstad, merkevareansvarlig for Omega i Norge til Hegnar.no.Kolstad viser til en stor økning i interessen for klokker generelt, blant annet i norsk presse, og at man i større grad ser hvilket arbeid som ligger bak mange klokker.- Det er veldig mye tid og energi som er lagt ned i klokkene og derfor gjør dem unike, sier han.Han understreker at klokker primært er en investering i egen personlighet, men at den gode annenhåndsverdien gjør at det blir lettere å ta beslutningen om å kjøpe et dyrt ur. Månelandingen-Er det noen spesielle klokker som utmerker seg som investeringsobjekter?- Hvis vi snakker om Omega, som jeg gjerne vil snakke om, er det spesielt Professional Moon Watch som er den klokken som ligger på min toppselgerliste og som også er den som stiger mest i verdi i annenhåndsmarkedet.Klokken han snakker om er Speedmaster Professional som fikk kallenavnet «The Moonwatch» da Buzz Aldrin tok sine første steg på månen i 1969 med nevnte klokke rundt håndleddet.Limiterte utgaver innen spesielle serier er de som stiger mest i verdi, men nettopp det at de er limiterte gjør at de kan være vanskelig å få tak i for folk flest.- Limited Edition Speedmaster har en veldig høy annenhåndsverdi, men hvis du ikke får tak i den, så kan Professional Moonwatch være et godt alternativ, sier Kolstad.Ettertraktet trilogiPå klokkemessen Basel World som ble arrangert i mars presenterte Omega en trilogi av klokker kalt «The 1957 Trilogy Limited Edition» som en hyllest til tre ikoniske klokker som i år har 60-års jubileum.Klokkene det dreier seg om er Seamaster 300, Railmaster og Speedmaster, og Kolstad viser dem frem med stolthet på klokkevisningen til Protid.- Trilogien er jo selvfølgelig et investeringsobjekt, slår Kolstad fast og forteller at man kan kjøpe hver klokke hver for seg, men at det også går an å kjøpe hele triologien samlet.Det blir imidlertid kun levert 557 esker med denne legendetrioen av klokker, og av de er det kun to som kommer til Norge.- Hvis du får tak i en av de 557 eskene, så ville jeg kanskje ikke brukt den så mye, bare hatt den pent og pyntelig nede i esken sin og bare sett verdistigningen, sier han.- For den vil stige veldig, veldig fort i annenhåndsverdi.Kolstad mener den fort kan doble seg i pris.- Jeg blir ikke forundret om en av de få som kjøper den i Norge, legger den ut for salg dagen etter til dobbel pris, sier han.