- Bare noen få kilo gir økt risiko

Selv lav vektøkning øker risikoen for hjertesvikt.

Kultur

Noen få kilo kan gjøre stor forskjell for helsa di. Det viser en ny studie utført av forskere ved University of Texas South-Western Medical Center i Dallas, ifølge Dagbladet.Selv om vektøkningen er lav kan det endre strukturen og funksjonen til hjertet - og slik føre til en økt risiko for hjertesvikt. Dr. Ian Neeland er en av forskerne bak studien. Han sier at fokus bør ligge på vektstabilitet heller enn vektnedgang.- Første steg er å komme seg ned på en sunn vekt, men dersom det er for vanskelig, er det beste å holde vekta stabil - for å dedusere risikoen for hjertesvikt, sier han.Årlig legges 7500 nordmenn inn på sykehus med hjertesvikt. Jon Kjekshus, professor emeritus i hjertesykdommer ved Universitetet i Oslo, er overrasket over de amerikanske funnene.- Det er skremmende at det ikke er veldig mange kilo vektøkning det dreier seg om. Tidligere trodde man at hjertesvikt skyldtes at man ble tyngre og at hjertet derfor måtte jobbe hardere. Men så er det altså fordi fedmen gjør hjertemuskelen tykkere, sier han.

helse
vekttap
slanking
hjerte- og karsykdommer
Nyheter
Kultur