1 av 3 sløser ekstra om sommeren. Flertallet svarer at de ikke sløser mer om sommeren enn resten av året, mens 1 av 10 oppgir at de ikke sløser overhodet.- Det er overraskende at ikke flere innrømmer at de sløser når de er på ferie og kontoen er fylt opp av både ferie- og skattepenger. Det er vel et uttrykk for at vi ønsker å være nøkterne, selv om jeg tror pengene sitter litt løsere hos de fleste om sommeren, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1.Om kvinner er mer realistiske eller ærlige enn menn skal være usagt, men det er klart flest kvinner som sløser i sommervarmen. Alder har også betydning for sløsingen. Unge under 25 år og voksne mellom 35 og 45 år sløser klart mest, mens pensjonistene er de som sløser minst.
Dette sløser vi på i sommer:
  • God mat -75 prosent
  • Opplevelser - 58 prosent
  • Reiser - 50 prosent
  • Høyere generelt forbruk - 40 prosent
  • Alkohol - 37 prosent
  • Shopping - 36 prosent