Dette sløser vi pengene på om sommeren

I en undersøkelse Respons har utført for SpareBank 1 oppgir 1 av 3 at de sløser ekstra om sommeren.

1 av 3 sløser ekstra om sommeren. Flertallet svarer at de ikke sløser mer om sommeren enn resten av året, mens 1 av 10 oppgir at de ikke sløser overhodet.- Det er overraskende at ikke flere innrømmer at de sløser når de er på ferie og kontoen er fylt opp av både ferie- og skattepenger. Det er vel et uttrykk for at vi ønsker å være nøkterne, selv om jeg tror pengene sitter litt løsere hos de fleste om sommeren, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1.Om kvinner er mer realistiske eller ærlige enn menn skal være usagt, men det er klart flest kvinner som sløser i sommervarmen. Alder har også betydning for sløsingen. Unge under 25 år og voksne mellom 35 og 45 år sløser klart mest, mens pensjonistene er de som sløser minst.Dette sløser vi på i sommer:

  • God mat -75 prosent
  • Opplevelser - 58 prosent
  • Reiser - 50 prosent
  • Høyere generelt forbruk - 40 prosent
  • Alkohol - 37 prosent
  • Shopping - 36 prosent


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også