Dette skal ifølge Raghavendra Ramachandra, førsteamanuensis ved NTNU, gjøre det vanskeligere å lure seg forbi passkontrollen.– Mønsteret av blodårer i fingrene er unikt for hver av oss, på samme måte som med fingeravtrykkene. Dermed kan blodårene brukes til identifisering, skriver Ramachandra i .Han hevder at ansikt og fingeravtrykk er enklere å forfalske. En forskergruppe ved NTNU i Gjøvik har utviklet en prototyp på en sensor om registrerer fingeravtrykk og blodgjennomstrømming i blodårer i fingeren.– Vi ser for oss en korridor, for eksempel på flyplassen, hvor du slipper å stoppe og vente for å identifisere deg, men i stedet stryker fingeren raskt over sensoren. Den tar 80 bilder i sekundet, og kan raskt gjenkjenne og verifisere at fingeravtrykk og blodårer hører sammen, skriver Ramachandra.– Siden det også sjekkes at fingeren har blodgjennomstrømming, er sjansene for å komme gjennom med et falskt fingeravtrykk minimal.(©NTB)