Tar julehandelen i juli

Gi julegave - Foto -Scanpix

Nesten 1 av 3 vil kanskje eller helt sikkert kjøpe julegaver i sommer. Det betyr at over 1,2 millioner nordmenn kan være på julegavejakt i juli.

I en undersøkelse Respons Analyse har utført for SpareBank 1 svarer 27 prosent at de kanskje skal på julehandel i sommer, mens fire prosent svarer et ubetinget ja. Det er klart flest kvinner som vurderer å julehandle i sommer, 628.000 kvinner mot 443.000 menn.- De som sprer innkjøpene utover året får bedre tid og mindre stress til jul, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1.Sommersalg gjør det mulig å gjøre gode kjøp, og den økonomiske belastningen virker mindre tyngende når ikke alle juleutgiftene kommer på en gang. - Når du sprer gavekjøpene og andre juleutgifter utover året, slipper du å få alle juleregningene i november og desember, sier Gundersen.ByttetrøbbelMen det er ikke bare fordeler med å være tidlig ute.- Det er vanskelig å bytte gaver i romjulen som er kjøpt et halvt år før jul. Og gaver kjøpt i utlandet kan du bare glemme å bytte, sier Gundersen.Fordeler med tidlig julehandel

  • Juleutgiftene blir fordelt over flere måneder
  • Desemberøkonomien blir romsligere
  • Du har ekstra penger på konto om sommeren
  • Du kan handle i fred og ro – i eget tempo
  • Mindre stress og bedre tid til andre gjøremål oppunder jul
  • Annerledes gaver når de kjøpes på ferie – kanskje i utlandet


Les også