At menn foretrekker yngre kvinner er ikke bare en myte. Men mange menn liker også eldre kvinner, forklarer forsker Jan Antfolk. - Noen eldre menn har en sterk preferanse for yngre kvinner, men de fleste synes også at eldre kvinner er attraktive, sier Antfolk, som er tilknyttet Abo Akademi University til avisen Telegraph. - En interessant funn er at ettersom menn blir eldre, så blir partnerens alder mindre viktig, forklarer han. Det finnes mange gode grunner til å velge en jevngammel partner. Her er seks:
1. Dere er i samme fase av livet2. Dere har begge livserfaring3. Dere har de samme referansene4. Dere får et mer likeverdig partnerskap5. Dere kan dele venner6. Dere kan bli gamle sammen 
Med en partner på sin egen alder vil man oftere være i samme fase i livet, og dermed ha de samme behovene og ønskene.  Er du og partneren jevngamle har dere mer eller mindre samme livserfaring, noe som kan gjøre dere mer kompatible. Når dere har de samme kulturelle referansene blir samtaler om bøker, musikk og filmer mye morsommere. Dere forstår hverandres perspektiver og hverandres humor. Yngre personer har ofte ikke de samme økonomiske betingelsene som de eldre.  Sannsynligvis blir det lettere å inkludere partneren i vennegjengen når aldersforskjellen ikke er så stor. En yngre partner vil ofte måtte ta på seg rollen som omsorgsgiver i stedet for kjæreste. Er dere like gamle kan dere møte alderdommen sammen.