Er du en av de mange som tygger tyggegummi i håp om at det skal forhindre hull? Da må du tro om igjen, mener tannlege. Sara Emilia Isabelle Nordevall ved Torshov Tannlegesenter forklarer at dette bare er tull, skriver KK.no.- I bransjen er det ingen overbevisende forskning som viser at tyggis faktisk hjelper mot hull, sier hun.- Den kan fjerne matrester noe som er bra for tennene. Tyggis stimulerer og får frem spytt, og det kan hjelpe tennene å bli sterkere igjen. Den inneholder også ulike mineraler og kan hjelpe munnen å bli sterkere. PH-nivået synker hver gang man spiser, og det vil man ikke fordi emaljen tåler ikke for lave PH-nivåer, sier hun.Også Karin Berntsen ved Tannlegene på Hellerud, er skeptisk til sukkerfri tyggis.- Det er ingen dokumentasjon på at det hjelper, så det er nok en påstand som står udokumentert. De sier jo at rynkekrem hjelper også, men det gjør jo ikke det, spøker tannlegen.