Johaug kastes ikke ut av treningssentre

Therese Johaug får fortsette å trene i Sats Elixia-systemet etter dopingdommen.

Det sier antidopingansvarlig i Sats Elixia Norge, Atle Arntzen, til NTB.Langrennsstjernen må leve med rykter. Et av disse gikk på at hun ikke lenger kunne benytte seg av treningssentre i Norge.Arntzen er glad for å kunne tilby henne tilbudet. – Vi samarbeider godt med Antidoping Norge. Når det gjelder utøvere som har avlagt positiv dopingprøve, så har de 14 dagers frist på seg til å komme opp med en legeerklæring til oss. Den skal dokumentere at den positive prøven skyldes bruk av medikamenter i et medisinsk tilfelle.– For Therese Johaug gjaldt det såret på leppen. Hun – og andre i tilsvarende situasjon – er selvfølgelig hjertelig velkommen til å trene på våre sentre, sier Arntzen.Må vente Han sier han ble «trist» da han hørte snakk om at Johaug skulle være utelukket.Johaug får ikke være med landslaget eller trene i Norges Idrettsforbund-regi før utelukkelsen er ferdigsonet til våren.Hun mottar pengestøtte fra NSF selv etter dommen. – Det blir ikke noen sportslig oppfølging av henne, men innenfor regelverket til WADA (antidopingbyrå) så kan vi gi henne stipend. Det gjør vi, sier landslagssjef i langrenn Vidar Løfshus til NTB.Seefeld-VM i 2019 blir Johaugs comeback på mesterskapsscenen. Der kommer hun trolig til å gå styggfort. (©NTB)espen.hartv