Mens mange tror at intelligens og et bra utseende er det som får folk til å like deg, skriver CNBC at dette er en misoppfatning. Det som er viktig er emosjonell intelligens (EQ).Her er ti ting som gjør at andre mennesker liker deg mindre:
1. Skjult selvskryt.2. Være for seriøs.3. Ikke stille nok spørsmål.4. Følelsesmessige utbrudd.5. Sitte med telefonen.6. Name-dropping.7. Sladring.8. Ha et lukket sinn.9. Dele for mye – for tidlig10. Dele for mye på sosiale medier.
Som for eksempel hun som gjør narr av seg selv for å være nerd kun for å fortelle hvor smart hun er. De fleste ser rett gjennom det. Og det er ikke bare frustrerende fordi det er selvskryt, men det er også et forsøk på bedrag. Det er fint med lidenskap for arbeidet, men folk liker de som kan balansere denne lidenskapen med evnen til å også ha det gøy med venner. De er seriøse på jobb, men fortsatt vennlige. Folk vil vite at du hører etter, og stiller du spørsmål, bekrefter du at du er en god lytter i tillegg til at du bryr deg om hva de sier. Slike utbrudd med skriking og kasting av ting, får folk til å lure på om du er til å stole på og om du klarer å ta deg sammen når du faktisk må det. Uansett om den andre personen «fortjener det», så er den negative oppmerksomheten rettet mot deg. Når du er i en samtale med andre, bruk energien på denne samtalen heller enn å sitte å tekste med andre eller konstant sjekke om det har skjedd noe på telefonen.  Det er fint å kjenne mange interessante mennesker, men bruker du hver eneste mulighet til å name-droppe, fremstår du bare som usikker og desperat etter oppmerksomhet. Folk ser gjennom det. Dette kan både såre den personen du snakker om i tillegg til at du setter deg selv i et dårlig lys. Å ha et åpent sinn gjør deg mer interessant for andre. Ingen vil ha en samtale med en som allerede har dannet sin oppfatning av den andre personen.. Vær forsiktig med å dele personlige problemer for tidlig, folk kan tro at de kun blir brukt som en søppelkasse. Du kan ende opp med å fremstå som selvopptatt og ufølsom. Flere studier har vist at de som deler for mye på sosiale medier, trenger bekreftelser. Deling på sosiale medier kan være fint for å uttrykke seg selv, men noe selvkontroll er nødvendig.