Brann - Foto: Scanpix

260 familier risikerer å bli husløse i desember

Juleforberedelser fører til at risikoen i desember er mye høyere enn ellers i året.

- Vi elsker den koselige førjulstiden, med mørke, lune kvelder, varme i peisen og tente stearinlys. Denne tiden er også høysesong for brann, sier skadeforebygger i SpareBank 1 Forsikring, Therese Nielsen.I desember er det nesten dobbelt så mange branner som i en vanlig måned på landsbasis.– Basert på våre skadetall de siste to årene, kan vi anslå det samlede antall store brannskader i desember. Nær 260 husstander må også i år regne med brannskader så store at boligen er ubeboelig i kortere eller lengre tid, sier skadeforebyggeren.Nielsen forteller at den kalde vintertemperaturen og mye aktivitet i hjemmet øker risikoen for brann i hjemmet. Mange boliger har dessuten feil på det elektriske anlegget.– Når vinteren er på sitt kaldeste bruker vi også mer strøm og det øker belastningen på det elektriske anlegget, opplyser Nielsen.Hun minner om at det er viktig med røykvarslere som fungerer.– Alle må bytte batteri og teste røykvarsleren. Det er krav om minst en røykvarsler per etasje, og vi anbefaler også røykvarsler på soverommet. Slukkeutstyret skal være i orden og lett tilgjengelig.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også