Ny katastofefilm og Nesbø-krim i 2018

Ny krim med Shakespeare-vri fra Jo Nesbø og katastrofefilm fra Oslo er noe av det kulturåret 2018 kan by på.

Jo Nesbø - Foto: Scanpix
Kultur

Jo Nesbø er en av flere forfattere som i 2014 fikk i oppdrag av det britiske forlaget Hogarth å lage sin versjon av et av Shakespeares dramaer. Han valgte seg Macbeth.Nesbø er i godt selskap. Også forfattere som Margaret Atwood, Anne Tyler og Jeanette Winterston er med på prosjektet. «Macbeth» kommer på norsk 15. mars, opplyser forlaget Aschehoug. På engelsk foreligger den 5. april, går det fram av Jo Nesbøs  nettside.I thrilleren – som markedsføres med «når makt betyr alt, vil blod flyte» – møter leserne blant andre førstebetjentene Macbeth og Duff.Også filmåret byr på spenning. 23. august er det klart for katastrofefilmen «Skjelvet», oppfølgeren til suksessen «Bølgen». I «Skjelvet» legges Oslo i grus av et voldsomt jordskjelv. Bygninger raser og bakken revner.– 2018 kan ellers by på flere filmer som er bygd på virkelige og aktuelle hendelser. Slike filmer får ofte mye oppmerksomhet og blir sett av mange, sier kommunikasjonsrådgiver Jakob Berg i Norsk filminstitutt til NTB.I året som kommer, blir det premiere på filmer både om terrorangrepet på Utøya, Kongosaken og skøytedronningen Sonja Henie. Først ut er Erik Poppes film om Utøya, som har premiere 9. mars. Ifølge NRK skal historien fortelles gjennom en fiktiv karakter, ei jente som er på sommerleiren på Utøya 22. juli 2011.«Mordene i Kongo» får premiere 5. oktober. Aksel Hennie og Tobias Santelmann skal spille Joshua French og Tjostolv Moland. Regien er ved Marius Holst.«Sonja» med Ine Marie Wilmann i rollen som skøytelegenden Sonja Henie blir etter planen en av julefilmene neste år.– Sonja Henie var jo et veldig interessant menneske, og det er en gave å få gjøre en slik storfilm med en sånn karakter. Filmen er basert på en virkelig person, men er fiksjon basert på noen virkelige hendelser, sa Ine Marie Wilmann til NTB tidligere i år.

jo nesbø
macbeth
krim
skjelvet
katastrofefilm
Nyheter
Kultur