<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Christer Berens selger vingeskjeften

Vinekspert Christer Berens selger sin «baby», merkevaren Cuvée Christer Berens, og sine to importselskaper til Solera Beverage Group.

Publisert 7. jan. 2018
Oppdatert 7. jan. 2018
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 253 ord
Christer Berens. Iván Kverme/Finansavisen

Christer Berens er for mange kjent fra Nytelsesfredag i P4 og som vinekspert i TV 2. I tillegg har han i en årrekke stått bak vinmerkevaren Cuvée Christer Berens (CCB). Nå selger han merkevaren samt sine to vinimportselskaper Vinkilden og Sommelier til Solera Beverage Group, skriver Finansavisen.Vinene i CCB, som i en årrekke er blitt håndtert av Solera-selskapet Stenberg & Blom, representerer et totalvolum på nærmere 400.000 liter. I tillegg kommer rundt 230.000 liter, som er Sommelier og Vinkildens volumer på Vinmonopolet.- Oppgjøret for merkevaren CCB og selskapene Sommelier og Vinkilden er en kombinasjon av aksjer i Solera og et kontantoppgjør, sier PR- og kommunikasjonssjef Vegard Eine Østerhagen i Solera Beverage Group, ifølge avisen.Han ønsker ikke å gå ut med den samlede prisen for selskapene og CCB-merkevaren.Lønnsomme selskaperSommelier omsetter for 22–23 millioner kroner på årsbasis, og nådde et driftsresultat på 2,1 millioner kroner i 2016. Vinkilden har en årsomsetning på 2–3 millioner kroner, og har – med unntak av i 2016 – vært et meget lønnsomt selskap. De to importselskapene representerer produkter som Antiche Terre, Deux Roches Plants du Carre Mâcon-Villages og J. Laurens Les Graimenous Crémant de Limoux.Berens vil ifølge Finansavisen etter salget utvide sitt engasjement som konsulent for Solera, og skal jobbe med å videreutvikle Cuvée Christer Berens ved å hente frem nye viner. Han sier imidlertid opp sitt engasjement i TV 2.- Solera har en markedsandel på over 15 prosent, og Christer kan derfor ikke fortsette som vinekspert i TV 2. Det ville blitt en rollekonflikt, sier Østerhagen, ifølge avisen.