Denne treningsformen har eksplodert i Norge

- I vår moderne verden lever mange hektiske liv, der vi stresser rundt fra det ene til det andre. Yogaen blir en motvekt til dette, en frisone der man kan bare være tilstede i kroppen sin med pusten som et konstant forankringspunkt gjennom stillingene, sier yogagründer Maria Fürst til KK.no.Treningsformen har etterhvert kommet i flere ulike former - bikram, ashtanga og dynamisk vinyasa for å nevne noen.Ifølge tall fra Google Trend er yoga den treningsformen vi nordmenn har googlet aller mest i løpet av hele 2017.- Siden 2014 har yogainteressen eksplodert i Norge, noe som er utrolig positivt, sier Fürst og hennes kollega Camilla Gjøstøl.Fürst og Gjøstøl startet opp CAMA YOGA i Oslo høsten 2017. Inntrykket er at 90 prosent av kundene tror de må være supermyke for å begynne med yoga - noe de mener er helt feil. - Litt etter litt løsner vi opp spenninger på en skånsom måte, og mange trenger bare noen uker før de kjenner seg mye mer fleksible og i kontakt med kroppen, forklarer de til KK.noSammen beskriver de yoga som «en nærende date med seg selv». - For mange blir filosofien bak yoga viktigere enn den fysiske praksisen. Den kan bli en livsvei for en yogi, og derfor kan yoga etterhvert gjøre verden til et bedre sted å være for alle.Ifølge personlig trener Tessa Sørensen har hun i løpet av de siste fem årene merket et økende ønske og behov for å finne balanse mellom effektiv trening og avspenning - både i treningsmarkedet og blant PT-kunder.- Jeg opplever at mange kjenner på et høyt stressnivå og stiv og sår muskulatur, samtidig som de mangler teknikker for å stresse ned og spenne av. Da er yoga en fin inngang til å ta tak i dette, forteller hun til KK.no