Derfor klarer du ikke nyttårsforsettene

Og slik klarer du å nå målene. 

- Et nyttårsforsett jeg kan støtte er at du skal «bygge små vaner heler året», sier Morten Røvik, rådgiver og daglig leder i firmaet Produktivnorge, til KK.no.Klinisk ernæringsfysiolog ved Bærum sykehus og forfatter ved Ernæringsfokus.no, Kristin Sandvei, tror mange tar for hardt i.- Jeg tror mange setter seg for høye og generelle mål. Å gå fra ikke å trene i det hele tatt til å trene fem dager i uka blir for ambisiøst og man vil etter kort tid falle tilbake til gamle vaner igjen. Er målet en sunnere livsstil blir det et altfor generelt forsett, mener Sandvei.Rådet til Sandvei er å senke forventningene og sette realistiske og mindre mål. Å endre vaner tar tid og krever god planlegging, påpeker hun. Du må vite hva som skal til for å nå målet ditt, og hvordan du skal gjøre det.- Sett heller mer konkrete forsetter som «jeg skal spise fisk én gang mer i uken» eller «jeg skal kun spise godteri på lørdager», er rådet.Videre mener Sandvei at du ikke skal ha for mange nyttårsforsetter, velg ut de du virkelig ønsker å oppnå. Om du ikke egentlig er motivert blir det vanskelig å komme i mål.