Fire livsstilsendringer som gjør deg mer produktiv i 2018

Foto: Scanpix

Hvis du ønsker å bli mer produktiv i 2018, så gjelder det å finne måter å bevare roen og fokuset på, skriver CNBC Make It. Sett opp en daglig rutine som inspirerer degBestselgende forfatter Tony Robbins har hjulpet mange til å fokusere på karrieren, inkludert tennisstjernen Serena Williams og skuespiller Hugh Jackman. En av taktikkene er såkalt priming. Robbins har gitt CNBC Make It to steg. Bruk ti minutter hver morgen til refleksjon, en prosess som skal hjelpe deg med å beholde fokus og motivasjon gjennom hele dagen. Bruk de tre første minuttene til å tenke på tre ting du er takknemlig for. De neste tre minuttene bruker du til å kjenne på roen og tenke på mennesker du bryr deg om. Til slutt bruker du tre minutter til å se for deg tre ting du ønsker å oppnå. Videre foreslår han å lytte til en inspirerende lydbok eller podcast.Ha med deg en bokTenk på hvor mange ganger du sjekker telefonen i løpet av dagen. Om du brukte denne tiden når du kjeder deg til å lese i en bok i stedet, så vil du kanskje også lære noe nytt, bli inspirert eller bare slappe av med en god bok. Charlie Munger, nestleder i Berkshire Hathaway og Warren Buffets businesspartner, mener at mye av årsaken til hans suksess er lesing. Det samme mener Buffet. «I hele mitt liv har jeg ikke møtt en smart person som ikke leser», sier Munger, ifølge David Clark, forfatter av «The Tao of Charlie Munger».Tren 20 minutter om dagenIfølge en studie vil mennesker som trener 150 minutter i uken, eller 20 minutter om dagen, sove bedre enn de som ikke trener, skriver CNBC. Milliardær Richard Branson sier at han er dobbelt så produktiv de dagene han trener.Sett opp en søvnrutine«Folk flest trenger en god time for å falle til ro før de legger seg» uttalte Dr. Philip Gehrman, assisterende professor ved University of Pennsylvania, tidligere i år. Sett opp en rutine for avslapping. Yoga, meditasjon og fargelegging er alle sammen teknikker anbefalt av eksperter. Unngå aktiviteter som gjør deg mer våken, som for eksempel å se nyhetene på TV, er rådet.


Les også