<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Avliver søtpotet-myte

Er søtpoteten så sunn som mange skal ha det til?

Publisert 7. feb. 2018 kl. 14.23
Oppdatert 7. feb. 2018 klokken 14.26
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 145 ord

Forbruket av søtpoteter har eksplodert i løpet av bare få år, ifølge Pia Gulbrandsen, kommunikasjonsdirektør i Bama, skriver Tv2.noFra et salg på rundt 150 tonn i året selger Bama nå godt over 2.500 tonn. Mange Matkontrollen har snakket med sier at de spiser søtpotet fordi de mener den er sunnere enn den vanlige poteten.- Søtpotet er ikke sunnere enn vanlig potet, mener ernæringsprofessor Wenche Frølich.Hun forklarer at de to typene har omtrent like mye kalorier og proteiner, men at karbohydratene varierer litt. Poteten har mer stivelse, mens søtpoteten har mer sukker.- Poteten er vår beste kilde til vitamin C, det har ikke søtpoteten. Ellers er det omtrent like mye vitaminer og mineraler i begge, sier hun til Matkontrollen.Men søtpoteten har én ting som poteten ikke har.- Det er betakaroten, som er forstadiet til vitamin A. Det trenger vi. Men vi får mye betakaroten gjennom våre vanlige matvarer, sier Frølich.