De beste vinkartene i Norge er nominert!

Norsk Vinkelnerforening og Kapital skal kåre Norges Beste Vinkart i 2018. 

Kultur

Juryen har vurdert tusenvis av sider med vinkart fra mange vinlister over hele Norges land.De nominerte restaurantene til kåringen er nå klare. Nå skal de nominerte restaurantene inspiseres og bedømmes nærmere for å kåre den endelige vinner den 27.april 2018. Juryen i 2018 består av juryformann Rune Rake, Pontus Dahlstrøm fra Kolonialen Bislett, Monika Wessel og Tone Veseth fra Vinmonopolet.Følgende kategorier vil bli kåret

 • Norges Beste Vinkart (hovedkategori)
 • Beste Lille Vinkart,
 • Folkets Favoritt,
 • Byens Beste,
 • Beste Champagne/Musserende liste,
 • Beste Vinkart – Vin på glass.
13 vinkart nominerte til Norges beste vinkart 2018Kåring av Norges Beste Vinkart - der utvalg, variasjon, kvalitet, og filosofi mellom vinliste og konsept harmonerer.For å få en etisk korrekt og gjesteorientert bedømming vil vinservice, utstyr, og prissetting være med som kriterier i tiden frem til kåringen 27 april.13 steder er nominert i 2018 av juryen
 • Tjuvholmen Sjømagasinet
 • Vintage Kitchen
 • Lysebu
 • Skigaarden
 • Restaurant Eik
 • Credo
 • Park Hotel
 • Klosteret
 • Grand Cafe Oslo
 • Hallingstuene
 • Happolati
 • Festningen Restaurant
 • Altona
4 nominerte til beste Champagne / Musserende vinkartHer vil utvalget  i antall, bredde og dybde samt pris og filosofi i vinkartet veie tyngst. Juryen har nominert 4 restauranter i 2018.
 • Vintage Kitchen
 • Altona
 • Lysebu
 • Skigaarden
6 nominerte til beste vinkart på glassHer vektlegges variasjon, kvalitet og prissetting. Kvalitet på vinen ved tidspunkt for servering vil veie høyt - åpnede flasker som har stått for lenge vil trekke ned i poengbedømmingen. Det må minimum være 10 viner på glass for å bli vurdert. Juryen har nominert 6 restauranter til prisen.
 • ToRomOgKjøkkenSpontan
 • Spontan
 • Territoriet
 • Vintage Kitchen
 • Park Hotel
 • Bejing Palace
8 nominerte til det beste «lille» vinkartEn kategori forbeholdt vinkart med opptil 250 viner. En kategori som bedømmes på lik linje med Norges beste vinkart, men som også inkluderer flere restauranter/konsepter. Her vil filosofi og variasjon vektlegge eller konsepter som i markedet ellers ikke når opp i hovedkonkurransen på grunn av begrenset utvalg.  8 steder er nominert i 2018 av juryen
 • Bejing Palace
 • Bølgen & Moi Kristiansand
 • Colonialen
 • Bass
 • Tranen
 • BA 53
 • Don Pippo
 • Kontrast
I tiden frem til 27 april vil 2 kategorier bli gjort kjent. Først ut er Folkets Favoritt. Her skal folket selv kåre sin favoritt etter at de nominerte restaurantene er blitt gjort kjent. Deretter vil byens beste vinkart bli gjort kjent.

Nyheter
Kultur