De svenske Spotify-gründerne Daniel Ek og Martin Lorentson kan få hardere konkurranse i Norge. Foto: Spotify

De yngste milliardærene i Norden

Tre nordmenn er på topplisten.

Velstanden til de yngre milliardærene er for det meste basert på familieeide selskaper, skriver Business Insider. Forbes liste over de yngste milliardærene i Norden viser at tre nordmenn er på topp.Her er listen over nordiske milliardærer under 40 år:Alexandra Andresen, FerdAlder: 21Nasjonalitet: NorgeFormue: 10,1 milliarder kronerKatharina Andresen, FerdAlder: 22Nasjonalitet: NorgeFormue: 10,1 milliarder kronerTvillingene er ikke bare de yngste milliardærene i Norden, men også de yngste milliardærene i verden. Begge har 42 prosent av aksjebeholdningen i familieselskapet Ferd, et investeringsselskap som ble gitt til dem av deres far.Gustav Magnar Witzøe, SalmarAlder: 23Nasjonalitet: NorgeFormue: 13,57 milliarder kronerWitzøe eier 47 prosent av aksjebeholdningen i familieselskapet Salmar, et lakseselskap grunnlagt i 1991.1Tom Persson, H&MAlder: 32Nasjonalitet: SverigeFormue: 10,10 milliarder kronerTom Persson er sønn av Stefan Persson og barnebarn av Erling Persson som grunnla H&M i 1947.Caroline Hagen Kjos, CanicaAlder: 34Nasjonalitet: NorgeFormue: 22,36 milliarder kronerCaroline har 97,5 prosent av aksjene i familieselskapet Canica AS. Holdingselskapet er basert på suksessen til hennes far matvarekjede Rimi.Daniel Ek, SpotifyAlder: 34Nasjonalitet: SverigeFormue: Om lag 15,11 milliarder kronerDaniel Ek er grunnlegger og adm. direktør i Spotify.Katarina Martinson, L.E. LundbergföretagenAlder: 36Nasjonalitet: SverigeFormue: 83,81 milliarder kronerLouise Lindh, L.E. LundbergföretagenAlder: 38Nasjonalitet: SverigeFormue: 83,81 milliarder kronerSøstrene Katarina Martinson og Louise Lindh eier begge 14 prosent av L.E. Lundbergföretagen AB, som ble grunnlagt av dere bestefar i 1944.Markus «Notch» Persson, MinecraftAlder: 38Nasjonalitet: SverigeFormue: 11,18 milliarder kronerDet som startet som en hobby har nå 74 millioner måndelige spillere. Persson solgte Minecraft til Microsoft i 2014 for 2,5 milliarder dollar.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også