Treningen som forbrenner lenge etter økten er over

Etterforbrenningen kan være på opptil 48 timer, ifølge kjendistrener.

Ifølge personlig trener, eier og daglig leder ved RAW Trening, Ronny Døhli, er det en kombinasjon av høy puls og muskelanstrengelse som gjør at du forbrenner kalorier lenge etter at økten er over, skriver KK.Døhli anbefaler supersett, der du veksler mellom to eller flere øvelser. La hver muskelgruppe få pause annenhver gang. Da kan du for eksempel trene et sett med benkpress, etterfulgt av et sett med knebøy.- Store øvelser som krever mye energi er bra for kaloriforbruk og forbrenningen etterpå. Eksempler på dette er knebøy, markløft, pull ups, push og push ups.Hvileforbrenningen øker- Kondisjonstrening som løping, sykling og langrenn, og da særlig intervaller, forbrenner mye. Men styrketrening kan legges opp med høy intensitet som gjør at du forbrenner mye samtidig som du trener musklene, sier Døhli til KK.Kjendistrener og personlig trener ved Sats Vulkan, Tore Vik, har eksempler på gode treningsmetoder.- Hit, altså høyintensitetstrening, er supert. For eksempel 20-30 sekunder spurt etterfulgt av ett minutts roligere tempo. Eksempelvis kan du da løpe/ro/sykle i 30-60 sekunder etterfulgt av ett minutt med rolig tempo, forklarer han til nettstedet.Vik forklarer videre at så lenge du har høy intesitet, så vil hvileforbrenningen øke.- Sirkeltrening med styrke er en god løsning, som gjør at pulsen er høy samtidig som du trener muskler. Forskjellige bootcamps eller CrossFit, er også eksempler på hard trening med korte pauser, som er der nøkkelen ligger.Forbrenning opptil 48 timer- Jo mer intens øvelsen er, eller jo flere muskelgrupper som er involvert i øvelsen, jo mer oksygen konsumerer kroppen din etterpå. Da kan etterforbrenning være på opptil 48 timer, sier Vik til KK.Hoppetau er en av de absolutt mest effektive øvelsene du kan gjøre med, som også Vik anbefaler.- Hopp tau i 8x1 minutt, hvor du har åtte harde minutter med aktiv hvile mellom hvert minutt. Tabata-intervaller er også svært effektivt. Det vil si tyve sekunder spurt og ti sekunder rolig, i for eksempel fire minutter.