Ny løpetrend: Hørt om plogging?

Plogging er det nye store på treningsfronten. Og på miljøfronten.

Nå skal de to aktivitetene jogging og søppelplukking kombineres, skriver KK.- Vi driver jo med utetrening i parkene i området, og jeg er engasjert i miljøet og synes jo at det å kunne kombinere dette er helt supert, forteller Rikke Rynning til KK, som driver Vilje Trening på Bjølsen i Oslo.De har nettopp arrangert sitt første ploggearrangement i Torshovparken. Fem søppelplukkere løp og gjorde knebøy om hverandre samtidig som de måtte ned på bakken og fylle søppelposene.- Vi fikk fylt opp ni poser i én park. Det er jo ikke snakk om store ting heller - det er mye smårusk. Det var strålende sol, og det hjelper jo, så dette gjør vi igjen, sier hun til KK.Flere og flere slår nå sammen to fluer i en smekk. Både treningsaktører, miljøvernorganisasjoner og andre har satt i gang egne ploggearrangementer.- Jeg tenker at det er vinn/vinn på alle plan, sier Rikke Rynning til nettstedet.Samtidig er det ikke mangel på treningseffekt selv om løpeturen er full av avbrudd. - Det er absolutt treningseffekt i dette, men jeg tenker også at viktigste er at du får gjøre noe enda mer meningsfylt.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også