Kan du spise for mye frukt?

Kultur

- Det er mulig å spise for mye frukt ja, selv om det ikke er krise å spise tre porsjoner frukt og to porsjoner grønnsaker når man tenker «5 om dagen»-regelen. Er det noe det i utgangspunktet burde være greit å spise for mye av, er det jo frukt, bær og grønnsaker, forteller ernæringsfysiolog Camilla Andersen, til KK.Lege Berit Nordstrand sier til KK at det er viktig å huske på at frukt inneholder mye fruktsukker, og at det derfor er bedre å spise mer av grønnsaker.- Ja, du kan spise for mye frukt. Fordi alt handler om variasjon skal du sikre deg alt av næringsstoffer kroppen trenger, og fordi enkelte typer frukt alene kommer med mye fruktsukker er det viktig å spise mer grønnsaker og mindre frukt.På grunn av det høye innholdet av fruktsukker påpeker Nordstrand ifølge nettstedet at det er viktig å spise fornuftige mengder frukt sammen med andre ingredienser som forebygger «blodsukkerkaos».- Som for eksempel en fruktsalat sammen med gresk yoghurt eller en smoothie som ikke bare har frukt og bær, men også fett, protein og fiber fra eksempelvis gresk yoghurt, avokado, en eggeplomme, litt nøtter eller kokosfett.Også Andersen forklarer til KK at en del frukt inneholder mye fruktsukker, men at de likevel bidrar med vitaminer og fiber som er viktige for oss. Det er dermed et bra alternativ når man har lyst på noe søtt.

helse
ernæring
frukt
fruktsukker
grønnsaker
Nyheter
Kultur